top of page

Fullvärdig familjemedlem

Vi kommer aldrig ha fler hundar hemma än att samtliga kan bo med oss inomhus.

(Jag försöker dock övertala familjen att går vi på kg så kan vi ju ha 6 labradorer likaväl som 3 rottweilers ;))

Varje hund ska sedan få sin aktivering och tid och de äldre hundarna bor kvar hos familjen.


Jag lägger ingen värdering i hur andra uppfödare väljer att ha göra. Men våra hundar är familjemedlemmar. Det här gör att det ställs stora krav på dem mentalt. De ska fungera i olika miljöer (inte enbart i hemma, hundgård och på jakt) och i ett större antal sammanhang. De semestrar med oss, rör sig vant på hotell och restauranger likaväl som att de är leriga i skogen och med på jakt.


Självklart är de inte med oss jämt. En minst lika viktig del är att hundarna klarar av att vara själva och koppla av! Oavsett om det är hemma, i hundgården eller på resa.


Jag lägger stor vikt på att redan som valp, gradvis lämna dem själva, miljöträna och socialisera dem. Vissa raser behöver det mer än andra, men ingen mår dålig av det.


Något som är underskattat är fikaträning.

Kortfattat: Ta med en kaffekopp eller liknande, sätt dig och studera din valp. Först kanske hemma i trädgården, sedan ute i nya miljöer. Att lära valpen tidigt att bara vara är något du har med dig hela hundens liv. Belöna när valpen väljer att söka upp dig. Målet är att ha en valp som väljer att sitta/ligga brevid dig när ni är på era fikapauser. Att är du lugn så väljer hunden detsamma.


Ha en plan så blir hundägandet roligare!124 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page