top of page

Fyra veckor

Det är så underbart med de här fem små liven. Jag känner sån tacksamhet över varje liten sekund (okej jag erkänner inte kl 02.30 inatt när de ylandes bestämde sig för att det var dags att leka, Tji fick jag för att de somnade så tidigt på kvällen).


De är så roligt att se hur de utvecklas och lär sig. I valplådan har jag en låda med spån och tidningspapper, alla valparna kissar och bajsar numera 8/10 gånger i lådan och städningen går numera mkt lättare. JA nästan iallafall. De har ju kommit på att moppen är superfestlig och perfekt att jaga efter.


Nu startar kanske de viktigaste 8 veckorna av hundens liv. Valpens sinnen är mer eller mindre fullt utvecklade medan hjärnan fortsätter utvecklas i snabbt tempo. Valparna är positiva, nyfikna och börjar leka. De ljudar, gnyr och kan t.o.m. skälla.

De positiva minnesbilder som valpen nu får med sig av människor och djur blir bestående. Samtidigt som valpen får en ökad flykttendens och upptäcker att saker och ting kan vara farligt. 


Valparna har sin trygga hörna i köket och ändå är det fullt omgivna av vardagslivet.


Diskmaskin, dammsugare, snickrande och sågande utanför köksfönstret, slammer, barnskrik (japp de händer) och ljudet av vardag. Mina valpar är familjemedlemmar, de ska leva med sina familjer i vardagen. Att då från tidig ålder i sin takt få vara med i ljud och rörelse tror jag bara är positivt för framtiden. Självklart ska det balanseras med lugn och ro.
82 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page