top of page

Valparna 1 vecka

Idag är valparna en vecka och har dubblat sin vikt. Det är alltid en nervös period när valparna ska komma igång och äta, tiken ska ha tillräckligt med mat och sömnen hos oss tvåbenta släpar rejält ;)

Det känns även som att de kanske börjat inse att man kan faktiskt kan sova också och inte behöver äta 24/7. Alla är fortsatt jämna och hade det inte varit för märkningen så hade de blandats ihop. Det finns dock en av hanarna som sticker ut, han har en tendens att vilja krypa under eller över allting. Minst 2-3 gånger per dag får vi gräva fram honom under filten, lakan eller bakom Eldas rygg. :)


Elda har börjat lämna valplådan kortare stunder, förutom för att äta så börjar hon även bli träningssugen. Så några korta pass på tomten har det blivit och en mkt lycklig hund. Hon är en fantastisk mamma som sköter om sina valpar med mkt kärlek och ömhet.


Nästa vecka ser vi fram emot att ögon öppnas och de fortsätter utvecklas.


Ögonen öppnas vanligtvis mellan dygn 12-14 och det är då hjärnan börjar aktiveras på allvar. I slutet av denna period (vid ca 3 veckors ålder) får valpen sin hörsel.


107 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page