top of page

Här kan du läsa lite mer om de som bor hemma hos oss. Undrar du något särskilt? Hör gärna av dig

ELDERMOON'S MADICKEN 
stella_edited_edited.jpg
HD: A
AD: UA
Ögon: UA
BPH: Genomfört

3:e placering Lilla dummyjakten 2023

Stella är godheten själv, hon är med överallt oavsett om det är stallet, golfbanan eller restaurangen. Hon har redan isat att hon har en god arbetslust och stor vilja att apportera. Så stor så att bära runt på familjens alla saker inkl. en arm eller två ;).

BRÖNNEHILLS BRAIN ON FIRE
luna_edited.jpg
HD: B
AD: UA
BPH: Genomfört

 

Luna är vår fodertik som bor hos Francisca.

ELDERMOON'S VITALIE TAITTINGER
blanco_edited.jpg
HD: A
AD: UA
BPH: Genomfört

Vitalie eller "Blanco" som hon kallas hemma. Japp ni läste rätt, inte Blanca utan Blanco. Barnen döpte henne från början då hon var den som var utan färgmärkning i valplådan, Mina försök att döpa om henne till Vitalie igen gav jag upp efter några veckor då hon vögrade lyssna på något annat.

Blanco är hunden som skulle blivit tjänstehund (men som barnen vägrade låta mig sälja) hon vill nämligen jobba jämt. Hon är en virvelvind, outtröttlig och alltid redo för nya upptåg. Jag har aldrig haft en hund som vill så mycket som hon, vårt glädjepiller. 

I sin vilja att göra så mycket är hon dock lite väl mycket för att bli en ultimat provhund, hon används dock till praktisk jakt. Blanco skulle vilja att allt i livet bestod av att vara snabb.
Lill-husse startade med henne på Scurry på Östras WT 2022, då var hon oslagbar och vann självklart priset som den snabbaste av dem alla. Fler sådana tävlingar om du frågar henne!

Dagarna hänger hon på golfbanan med husse och lär sig allt om golfare, dovhjortar och fåglar ;)

CAPER CAILIE'S OCEAN
Elda1
HD: A
AD: UA
ÖGA: UA
CNM, PRA: fri via föräldrar
SD2: Carrier
MH: Godkänt

NKL 3:pris B-prov,

Jaktretriverklubben:
Godkänt apporteringsprov
Utmärkelse Öppenklass WT
Uppflyttad Vinnarklass WT
Öppenklass Markprov 
Elda2

Jag hade länge velat ha en valp ifrån Carin och Isac när möjligheten att få köpa valp dök upp.

Det blev flera turer ner till sydligaste Sverige och till slut med Elda med mig hem.

Elda är en dröm. Hon är full av fart, säger alltid "ja" till att få arbeta men är framförallt en älskad familjemedlem. Oavsett om det är lek med barnen, hänga med husse på jobbet eller gosa i soffan så älskar hon att vara med och hennes godmodighet och vänlighet är egenskaper jag varmt uppskattar.

Elda är mitt lyckopiller men kan få mig att tvingas tänka både två och tre gånger under träning. Hon är smart och jag måste vara kreativ för att utveckla oss.  Det har också visat sig på prov. Elda är startad i SSRK B-prov med ett 3:e pris. Valören får jag ta på mig, hon är en bra markör och höll ihop fint hela provet men på söket blev hon för storsprungen och ineffektiv. 
Jag som tidigare haft hundar som varit tvärtom som dammsugare i söket och väldigt effektiva fick bakläxa på att ska jag starta på B-prov behöver vi lägga mer tid på ett strukturerat sök.

Vi har startat JRKs prov med fina resultat och en provform jag själv tycker är fantastiskt kul. Hunden utmanas under en längre tid och inget upplägg är det andra likt. Vilket gör att min förmåga som hundförare sätts på prov. 

 

Elda används på praktisk jakt och är en ihärdig viltfinnare med stor jaktlust.

Alla hennes syskon är fria från HD/AD och flera av syskonen används både till prov och
praktisk jakt.

SEA CROFT'S KAYS INFINITY
Isa2
Isa1
HD: C
AD: UA
ÖGA: UA
BPH: Genomfört
 
Elitklass B-prov, 
Elitklass C-prov
JRK Apporteirngsprov
JRK Öppenklass WT
JRK Vinnarklass WT

Isa är på många sätt den perfekta hunden. Vi har tillsammans tagit oss upp till elitklass i både C och B prov, men efter en längre konvalescens är hon nu min outtrötliga jakthund.

 

Isa är en hund som man jaktmässigt blir tårögd över att se. Hon älskar sina jakter och ger sig inte. Som i höstas när vi andra brutit jakten och samlats, då vägrade hon komma in (skickad på en skammad) efter lååååång tid ringer viltmästaren och frågar vems "den svarta hunden är som sitter vid slakteriet och är nöjd över en and hon har i munnen". 

 

En mkt skitig men nöjd Isa hade fått fatt den och blev upphämtad över en matte som var nöjd över ännu en fantastisk jaktdag. 

Isa är världens snällaste och vore det inte för att det finns Epilepsi i hennes kull så hade jag gärna sett en mini- Isa hemma. 

Isa älskar hänga på landet i Dalarna med mina föräldrar, så stor del av hennes tid får hon hänga med dem.

bottom of page