CAPER CAILIE'S OCEAN
HD: A
AD: UA
ÖGA: UA
MH: Godkänt

NKL 3:pris B-prov,

Jaktretriverklubben:
Godkänt apporteringsprov
Utmärkelse Öppenklass WT
Uppflyttad Vinnarklass WT
Öppenklass Markprov 

Jag hade länge velat ha en valp ifrån Carin och Isac när möjligheten att få köpa valp dök upp.

Det blev flera turer ner till sydligaste Sverige och till slut med Elda med mig hem.

Elda är en dröm. Hon är full av fart, säger alltid "ja" till att få arbeta men är framförallt en älskad familjemedlem. Oavsett om det är lek med barnen, hänga med husse på jobbet eller gosa i soffan så älskar hon att vara med och hennes godmodighet och vänlighet är egenskaper jag varmt uppskattar.

Elda är mitt lyckopiller men kan få mig att tvingas tänka både två och tre gånger under träning. Hon är smart och jag måste vara kreativ för att utveckla oss.  Det har också visat sig på prov. Elda är startad i SSRK B-prov med ett 3:e pris. Valören får jag ta på mig, hon är en bra markör och höll ihop fint hela provet men på söket blev hon för storsprungen och ineffektiv. 
Jag som tidigare haft hundar som varit tvärtom som dammsugare i söket och väldigt effektiva fick bakläxa på att ska jag starta på B-prov behöver vi lägga mer tid på ett strukturerat sök.

Vi har startat JRKs prov med fina resultat och en provform jag själv tycker är fantastiskt kul. Hunden utmanas under en längre tid och inget upplägg är det andra likt. Vilket gör att min förmåga som hundförare sätts på prov. 

 

Elda används på praktisk jakt och är en ihärdig viltfinnare med stor jaktlust.

SEA CROFT'S KAYS INFINITY
HD: C
AD: UA
ÖGA: UA
BPH: Genomfört
 
Elitklass B-prov, 
Elitklass C-prov

Isa är på många sätt den perfekta hunden. Vi har tillsammans tagit oss upp till elitklass i både C och B prov, men efter en längre konvalescens är hon nu min outtrötliga jakthund.

 

Isa är en hund som man jaktmässigt blir tårögd över att se. Hon älskar sina jakter och ger sig inte. Som i höstas när vi andra brutit jakten och samlats, då vägrade hon komma in (skickad på en skammad) efter lååååång tid ringer viltmästaren och frågar vems "den svarta hunden är som sitter vid slakteriet och är nöjd över en and hon har i munnen". 

 

En mkt skitig men nöjd Isa hade fått fatt den och blev upphämtad över en matte som var nöjd över ännu en fantastisk jaktdag. 

  

  • White Instagram Icon

Kontakta mig:
Annelie Friman 
annelie.friman at gmail.com
070 342 98 77

 

© 2023

Proudly created with Wix.com